چای کوهی گیاهی است که در بیشتر نقاط کشت میشود در ایران نیز در مناطق کوهستانی و نواحی غربی کشور یافت میشود. کلکنه، پشمینه و توکلیجه نیز از اسامی دیگر چای کوهی هستند. این چای بو و عطر مطبوعی دارد و میتوان آن را جایگزین چای سیاه کرد. علاوه براین از برگ و گلبرگ های این گیاه در غذاهایی مثل کوکو، شامی و … برای معطر کردن آنها استفاده میشود.
چای کوهی هندی که بعضا به آن چای ماهاراجه نیز میگویند بسیار خوش طعم و نیروزا هستش. در هنگام دم دادن رنگ و ظاهر چای جلوه خاصی به فنجان یا استکان شما خواهد داد.
متاسفانه با گران شدن اجناس بازار ایران در سال های اخیر، چای کوهی هندی با کیفیت مطلوب به ندرت در بازار دیده میشود. شاید دلیل این امر به صرف نبودن خرید نوع مرغوب توسط تاجران ایرانی باشد. پیشتر دمنوش مهارجه بصورت گل های فر خورده یک دست بدون خاک و خاشاک درب مغازه های بازارچه رسولی زاهدان و البته در نقاط دیگر استان سیستان و بلوچستان به چشم میخورد. زردی رنگ این گل موجب جذابیت آن است بطوری که نظ بسیاری از مسافران را جلب میکرد.
با تمام سختی که تمیز کردن این چای دارد این نوید را به شما هم میهنان عزیز میدیم که چای کوهی هندی این فروشگاه کاملا تمیز شده عرضه میگردد.
1) ضد کرم معده و روده است.
2) ادرار آور وقاعده آور است.
3) گرفتگی صدا را باز میکند و خلط آور است.
4) برای درمان کزاز به کار میرود.
5) اگر برگ آن را بصورت پودر درآورده و روی زخم های عمیق بپاشید آنها را درمان میکند.
6) درمان کننده اسهال و اسهال خونی است.
7) برای درد دنبالچه بهترین دارو است.
8) اگر مشکوک به خونریزی مغزی هستید و یا احتمال خونریزی مغزی وجود دارد حتما از این دارو استفاده کنید .
9) درمان کننده بیماری مننژیت است.
10) برای درمان فلج به کار میرود.
11) سیاه سرفه را از بین میبرد.
12)درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان میکند.
13) برای کم خونی مفید است.
14) چای کوهی اشتها را باز میکند بنابراین میتوان آنرا به بچه ها و افراد مسن که اشتها ندارند توصیه کرد.
16) برای رفع افسردگی مفید است.
17) درمان کننده بی خوابی است.
18) در درمان سرماخوردگی معجزه میکند.
19) برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات به کار میرود.
20) تقویت کننده قوای جنسی در مردان.
و بالاخره با تحقیقات جدیدی که دانشمندان روی این گیاه معجزه آسا انجام داده اند، دریافته اند که چای کوهی میتواند ویروس ها را از بین برده و حتی برای از بین بردن ویروس بیماری AIDS نیز کاربرد دارد .
مدتی است دانشمندان درباره اثر این گیاه در درمان سرطان خون تحقیقات گسترده ای انجام داده و به نتایج درخشانی نیز دست یافته اند.
همانطوری که قبل گفته شد این دارو اثر بسیار خوبی برای رفع افسردگی دارد. اگر سه متوالی از این دارو استفاده شود حالات افسردگی را از بین برده بیخوابی را مداوا میکند و بیماران اعتماد به نفس خود را باز مییابند.
با وجود خواص فراوان چای کوهی، زنان باردار مجاز به خوردن آن نیستند و حتی اگر بخور جوشانده این گیاه را در زیر رحم بدهند، سبب سقط جنین خواهد شد. همچنین کسانی که از قرص ضد بارداری، داروهای آسم و ضد سرماخوردگی و داروهای حساسیت استفاده میکنند بایستی از خوزدن چای کوهی پرهیز کنند. به طور کلی، مصرف زیاد چای کوهی برای افراد گرم مزاج مضر است و موجب خون آلود شدن ادرار میشود.
- چای کوهی هندی بیشتر به رنگ زرد مایل به قهوه است.
- پشمی و پرز دار است.
-هرچه تمیز تر و عاری از گرد و غبار باشد بهتر است.
-معمولا به دلیل دشواری تهیه کردن آن همراه با چای مقداری چوب و ساقه درختان موجود است که البته میزان تمیزی چای هرچه بیشتر باشد به کیفیت آن میافزاید.
- چای ماهاراجا پس از دم کشیدن باید رنگی نارنجی داشته باشد و طعم آن بسیار دلپذیر است.
قبل از مصرف چای هندی آن را بخوبی تمیز و احیانا سیخ، برگها و ساقه های اضافی گیاهان دیگر را جدانمایید. سپس یک قاشق مربا خوری پر از چای را روی صافی ریخته و کاملا با آب خاک آن را بگیرید .در مرحله بعد آنها را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آنگاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل نمایید. چنانچه این چای را با عسل میل نمایید اثربخشی آن در تقویت قوای جنسی بیشتر خواهد بود.
برای تهیه جوشانده این گیاه باید حدود یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آن را آنقدر بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند، سپس آنرا مصرف کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |